Posjeta osnovaca iz Donjeg Moštra Gradskom kinu, Šerefudinovoj Bijeloj džamiji i Franjevačkom samostanu

Učenici  Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” iz Donjeg Moštra, područna škola Radovlje, su danas imali priliku pogledati predstavu, mjuzikl “Pipi Duga Čarapa” u izvedbi zagrebačkog kazališta “Merlin”.

Učenici,  a i nastavnici nisu krili oduševljenje nakon odgledane predstave koja je bila  bogata muzikom, plesom i pjesmom.

U okviru današnjeg izleta učenici su posjetili Šerefudinovu Bijelu džamiju i Franjevački samostan. U sklopu samostana su imali priliku posjetiti Franjevačku klasičnu gimnaziju, Profesorsku knjižnicu i  lapidarij koji ih je i najviše oduševio.

Posebno se zahvaljuju  Fahrudinu ef. Bećiroviću , hfz. Edinu ef. Bukva, , fra Zvonku Miličiću, fra Ivanu Nujiću.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.