Lokalne TemePozitivno VisokoPosjeta osnovaca iz Donjeg Moštra Gradskom kinu, Šerefudinovoj Bijeloj džamiji i Franjevačkom...

Posjeta osnovaca iz Donjeg Moštra Gradskom kinu, Šerefudinovoj Bijeloj džamiji i Franjevačkom samostanu

Učenici  Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” iz Donjeg Moštra, područna škola Radovlje, su danas imali priliku pogledati predstavu, mjuzikl “Pipi Duga Čarapa” u izvedbi zagrebačkog kazališta “Merlin”.

Učenici,  a i nastavnici nisu krili oduševljenje nakon odgledane predstave koja je bila  bogata muzikom, plesom i pjesmom.

U okviru današnjeg izleta učenici su posjetili Šerefudinovu Bijelu džamiju i Franjevački samostan. U sklopu samostana su imali priliku posjetiti Franjevačku klasičnu gimnaziju, Profesorsku knjižnicu i  lapidarij koji ih je i najviše oduševio.

Posebno se zahvaljuju  Fahrudinu ef. Bećiroviću , hfz. Edinu ef. Bukva, , fra Zvonku Miličiću, fra Ivanu Nujiću.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE