NaslovnicaLokalne TemePosjeta Medre...

Posjeta Medresi “Osman ef. Redžović”

Prof. dr. Ahmed Yildirim, rektor Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS) boravio je u službenoj i prijateljskoj posjeti Medresi “Osman ef. Redžović”. Povod posjete bilo je nedavno proširenje kapaciteta Medrese. Dr. Yildirim je sa direktrom Medrese Dženanom Handžićem obišao novih pet učionica i novi paviljon u đačkom domu, te tako iskazao poštovanje prema napretku koji je Medresa ostvarila u prethodnom periodu.

Tema razgovora bio je i početak predstojeće akademske godine, za koju ovaj renomirani univerzitet svake godine organizira testiranje za stipendije učenicima Medrese pod posebno povoljnim uvjetima. Dogovoreno je da će se višegodišnja uspješna saradnja nastaviti i ove godine. U pratnji rektora bio je i gosp. Jahja Imamović, zamjenik generalnog sekretara za pravne i administrativne poslove.

Visoko.co.ba/Medresa FB page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.