NaslovnicaBiHPolitikaPosjeta koman...

Posjeta komandanta EUFOR-a general-majora Helmuta Habermayera Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova

Komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini general-major Helmut Habermayer, pukovnik Donal Burke, vojni pomoćnik komandanta EUFOR-a i g. Aleš Perko, oficir za vezu sa organima za provođenje zakona, posjetili su danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje ih je primio ministar Ramo Isak.

Tokom dužeg i srdačnog razgovora, razmatrano je stanje sigurnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine, koje je minstar Isak ocijenio zadovoljavajućim, naglasivši izuzetnu saradnju sa policijskim agencijama u BiH, a posebno sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

Ministar Isak istakao je i značajnu ulogu EUFOR-a u kreiranju sigurnog i stabilnog okruženja, kako u Federaciji tako i u Bosni i Hercegovini u cjelini.

General-major Habermayer izrazio je zadovoljstvo međusobnom saradnjom EUFOR-a i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, posebno u segmentu međusobne razmjene informacija i obavještajnih podataka.

Ministar se zahvalio na podršci koju EUFOR konstantno pruža policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini i izrazio uvjerenje da izuzetno uspješna saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i EUFOR-a predstavlja trajni kontinuitet.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.