NaslovnicaLokalne TemePosjeta David...

Posjeta Davida Pettigrewa JKP “Gradska groblja” Visoko

U posjeti JKP “Gradska groblja” Visoko boravio je David Pettigrew, profesor filozofije na američkom univerzitetu Southern Connecticut State University, inače član Steering Commitee-a, kao i programa za izučavanje genocida na univerzitetu Yale. Također je član međunarodnog tima eksperata na kanadskom Institutu za istraživanje genocida, te član odbora Bosansko-američkog centra za istraživanje genocida iz Chicaga.

Pettigrew je tom prilikom razgovarao sa direktorom Emirom Dizdarom te njegovim pomoćnikom Kenanom Karavdićem, koji su gosta informisali o ekshumacijama i identifikacijama te organizacijom ukopa stradalih u proteklom ratu, a koji su bili pod ingerencijom JKP “Gradska groblja” Visoko.

Posebna pažnja je posvećena broju neidentifikovanih stradalih lica i daljem procesu identifikacije i pronalaženja posmrtnih ostataka stradalih osoba. Gospodin Pettigrew je podržao trud koje ovo preduzeće ulaže u procese ekshumacija i identifikacija te obećao podršku i pomoć u bilo kojem smislu da se ovi procesi ne zanemare i ne zaustave.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.