SportKuglanjePosavina - Bosna 6:2 (3211:3147)

Posavina – Bosna 6:2 (3211:3147)

Kuglaši Bosne su doživjeli prvi poraz u drugom dijelu sezone u Prvoj ligi federacije. U okviru desetog kola su gostovali u Orašju, gdje je bolja od visočkih kuglaša bila Posavina sa 6:2, u oborenim čunjevima 3211:3147. Tri igrača Bosne su imali dobar nastup, dok su preostala trojica podbacili. Najbolji učinak pojedinačno je imao Amir Pređa koji je oborio 572 čunja, a odmah do njega je bio i Dženan Ganić sa 562 i njih dvojica su osvojili meč poene za Bosnu. Haris Nurudinović je imao učinak od 524, Kemal Nurudinović 492, Emir Lukhodžić 490, a Tarik Kerkez i Abas Avdagić su podjelili nastup i imali učinak od 487 oborenih čunjeva. Nakon ovog poraza je Bosna pala na drugo mjesto na tabeli, ali sa istim brojem bodova kao i ekipa Bihaća. U narednom kolu Bosna gostuje u Zavidovićima kod Krivaje.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE