“Poruka“ Suada Hadžimehanovića ima podršku Općine Visoko

OPĆINA VISOKO PODRŽALA PROJEKCIJU KRATKOMETRAŽNOG FILMA „PORUKA“ SUADA HADŽIMEHANOVIĆA NA SFF – U

Naš mladi i iznimno kreativni sugrađanin Suad Hadžimehanović učestvovat će na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu u programu “Teen Action”, gdje će biti predstavljen njegov kratkometražni film „Poruka“. Podsjetimo, Suad je prvo počeo snimati kratka videa koji su prerasli u kratke filmove sa veoma jakim emotivnim porukama.

„Ovim filmom htjeli smo pokazati kako mladi, koji se samoistražuju u svijetu, masovno koriste društvene mreže, kojima su postali opsjednuti. Ovo je priča o dvoje mladih koji se upoznaju preko društvenih mreža i možemo vidjeti kako se ta priča zapravo razvija“, rekao nam je Suad, koji je istakao posebnu zahvalnost Općini Visoko i Općinskoj načelnici mr.sci. Amri Babić zbog podrške u dosadašnjem radu i obezbjeđenog besplatnog autobusa za sve glumce i sugrađane koji žele prisustvovati projekciji filma u četvrtak 17. avgusta.

„Od srca se želim zahvaliti Općini Visoko i načelnici mr.sci. Amri Babić, koji mi već duže vrijeme pomažu i daju podršku u radu. To mi zaista mnogo znači. Svi koji su zainteresovani mogu potpuno besplatno prisustvovati prikazivanju filma „Poruka“, jer osim besplatnog prevoza, uspjeli smo obezbjediti i besplatne karte. Siguran sam da će svi koji budu prisustvovali provesti ugodne trenutke, jer za vrijeme SFF – a Sarajevo živi sa posebnom euforijom i jedva čekam prikazivanje filma u četvrtak, pa da nakon toga vidimo i ostale reakcije“, riječi su presretnog Suada, koji je dobio priliku da prezentira svoj rad na jednom od najelitnijih filmskih festivala u Evropi.

Fejs Naslovna

„Velika mi je čast što sam dio ovogodišnjeg SFF – a, gdje je sve organizovano na savršen način. Sve je na svjetskom nivou, imamo priliku i da komuniciramo sa našim oskarovcem, velikim Danisom Tanovićem, koji nam daje neke sugestije, a pored njega u kontaktu smo sa još mnogo proslavljenih filmskih radnika, od kojih svakim danom naučimo nešto novo.

Svakodnevno imamo priliku za kafu sa poznatim glumcima, evo npr. danas sa Elmirom Jukićem i Emirom Hadžihafizbegovićem i sa još mnogo glumačkih velikana“, zaključio je Suad kojem želimo mnogo sreće i o čijim ćemo uspjesima sa zadovoljstvom izvještavati i u narednom periodu.

Zainteresovani za odlazak na projekciju filma „Poruka“ mogu se javiti Suadu Hadžimehanoviću na njegov facebook inbox, a projekcija će biti upriličena u četvrtak 17. avgusta u 19 sati u Kinu Pozorišta Mladih.

Inaće, ovogodišnje festivalsko izdanje donosi 235 filmova iz 54 zemlje, a više od 70 ostvarenja je iz Bosne i Hercegovine. Svjetske premijere su predviđene za 43, a međunarodne za 23 filma.

Sarajevo Film Festival bit će završen 18. augusta, do kada grad odiše poznatom festivalskom atmosferom, ulicama preplavljenim brojnim gostima i prijateljima Festivala, kao i turistima koji već tradicionalno posjetu glavnom gradu BiH planiraju upravo u festivalsko vrijeme.

 

Press Općine Visoko