SportDržavni TimPoraz odbojkašica u Švedskoj

Poraz odbojkašica u Švedskoj

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u okviru drugog kola CEV Zlatne lige poražena od reprezentacije Švedske.

Znatno bolja igra naših odbojkašica dala je i bolji rezultat, koji je na kraju glasio 3:1 u korist domaćina. Reprezentativke su u prvi set ušle sa malom nesigurnošću i dosta oscilacija u igri, te je prvi set završio rezutatom 25:22 za Švedsku.

Šveđanke bolje otvaraju drugi set, da bi naše odbojkašice odigale bolje drugi dio seta, te došle do izjednačenja 24:24. Domaće odbojkašice su u ovom setu imale više sreće i smirenosti, te osvajaju set rezultatom 26:24, nakon 31 minutu igre.

U trećem setu reprezentativke Bosne i Hercegovine su igrale svoju igru, te se od početka seta igralo poen za poen. U tom ritmu se igralo do rezulttata 20:20, kada naše reprezentativke prave mini seriju od 4 poena, što je bilo dovoljno da mirno privedu set kraju. Rezultat je glasio 22:25.

Četvrti set donosi bolje otvaranje seta sa naše strane. Sedam poena prednosti sa sredine seta ipak nije bilo dovoljno za izjednačenje. Iako su veći dio seta imale prednost, Šveđanke na 18:18 dolaze do izjednačenja. Tada ponovno počinje igra poen za poen, ali i ovog puta Šveđanke su imale više sreće, te završavaju set rezultatom 25:22. Što je u konačnici značilo 3:1 u setovima za domaće odbojkašice.

Pred našim reprezentativkama je sada deset dana pauze, kada su u pitanju utakmice, a nakon toga slijede uzvratni susreti na domaćem terenu. U Zenici će prvo 10.6 gostovati reprezentacija Švedske, a 4 dana kasnije i reprezentacija Belgije. Odbojkašice su pokazale želju i volju, te su uvjerene da na krilima domaće publike mogu ostvariti i još bolje rezultate u ovom takmičenju.

Reprezentativkama i stručnom štabu želimo sretan povratak u Bosnu i Hercegovinu!

Osbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE