SvijetEvropaPoplave u Engleskoj, poplavljeno više od 1.000 objekata

Poplave u Engleskoj, poplavljeno više od 1.000 objekata

Stotine kuća poplavljeno je u Engleskoj nakon snažne oluje i sedmične obilnih padavina, javlja BBC.

Na snazi ​​je više od 300 upozorenja o poplavama, većina u Midlandsu, Istočnoj Angliji i južnoj Engleskoj, a neki stanovnici su primorani da evakuiraju svoju imovinu.

Poplavljeni putevi i željezničke pruge donose još više kašnjenja za putnike.

Veliki incident je proglašen u Nottinghamshireu duž obala rijeke Trent. Vijeće okruga Nottinghamshire saopćilo je da je više od 100 domova poplavljeno, s potencijalom da se broj poveća u petak.

Neil Clarke, vođa Vijeća Rushcliffe u Nottinghamshireu, rekao je za emisiju Today na BBC Radiju 4 da je nivo vode na rijeci Trent počeo lagano opadati, ali je situacija i dalje ozbiljna.

Agencija za okoliš saopćila je da je nivo rijeke jedan od najviših viđenih u 24 godine.

Izvršna direktorica agencije za poplave, Caroline Douglass, rekla je za BBC da je više od 1.000 objekata poplavljeno ove sedmice u Engleskoj, uključujući stotine tokom noći u petak.

Oko 50 objekata na otoku Alney u Gloucesteru je evakuirano, dodala je ona.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE