NaslovnicaBiHPoplave u BiH...

Poplave u BiH stvorile nove probleme građanima koji danas saniraju nastale štete

Prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, zbog jake kiše bujične vode su se izlile u zeničkom naselju Ričice gdje je poplavljen put, dok je u Travničkoj ulici aktivirano klizište koje prijeti urušavanjem zida na regionalni put Zenica – Vitez via Vjetrenice.

Međutim, većih materijalnih šteta na području ZDK nije bilo, dok je drugačija situacija bila na područu Srednjobosanskog kantona gdje su bujične vode poplavile magistralne ceste, kuće, pomoćne objekte, njive i druga materijalna dobra.

Bosanska ulica u centru Bugojna bila je pod vodom, kao i naselje Kandija. Zbog povećanja vodostaja Vrbasa poplavljene su kuće u naselju Kopčić, kao i u naseljima Kula, Bagarića kuće, dok je kod bivše kasarne poplavljen voćnjak a na mjestu događaja bila je i mehanizacija koja je radila tokom večernjih sati. Aktivirano je i nekoliko odrona, a pripadnici vatrgoasnih jedinica i drugih službi spašavanja pomagali su mještanima na ispumpavanju vode, a akcija saniranja nastale štete nastavljena je i danas.

Zbog kiše koja još ponegdje pada ili će padati dolazi do učestalosti odrona zemlje ili kamenja na puteve, posebno koji vode kroz usjeke.

visoko.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.