ZanimljivostiPomoću ovog trika možete se riješiti neugodnih mirisa nakon kuhanja hrane

Pomoću ovog trika možete se riješiti neugodnih mirisa nakon kuhanja hrane

Iako u većini domova danas problem neugodnih mirisa koji se javljaju u kuhinji rješava napa, situacija može postati neugodna kada, na primjer, nakon brzog ručka moramo izaći iz kuće.

Sve što nam treba za ovaj trik je jedna jabuka. Da, dobro ste pročitali. Pomoću ovog trika možete se riješiti intenzivnog mirisa ribe ili druge hrane.

Ukoliko dodate veliki komad jabuke u ulje tokom pečenja ili prženja možete neutralizirati neugodne mirise. Ovo voće ima dobru sposobnost upijanja mirisa, tako da prostorija ostaje svježa i ugodna nakon kuhanja.

Mali kućni trikovi mogu napraviti veliku razliku. Vrijedi probati sljedeći put kada budete pripremali ribu – mogla bi postati dio vaše kulinarske rutine.

Osim komadića jabuke u tavu, postoje i drugi načini da spriječite širenje neugodnih mirisa po stanu. Mokri peškir možete okačiti u blizini šporeta ili rerne dok pečete ribu. Oni su također odlični u upijanju ribljih mirisa.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE