NaslovnicaBiHPomjeranjem k...

Pomjeranjem kazaljki unaprijed počinje ljetno računanje vremena

Pomjeranjem kazaljki za jedan sat naprijed u regiji će večeras početi ljetno računanje vremena, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine saopćilo je da je Zakonom o računanju vremena propisano da ljetno računanje vremena počinje posljednje nedjelje u martu, tako što će se pomjeranjem za 60 minuta unaprijed vrijeme u 2 sata računati kao 3 sata.

“Shodno navedenom, obavještavamo javnost da ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 27. marta 2022. godine, pomjeranjem za jedan sat unaprijed, na način da će se vrijeme u 2 sata računati kao 3 sata“, navodi se u saopćenju.

AA / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.