Ljubitelji pomfrita uz jedan jednostavan trik sada ga mogu spremiti u rerni i to bez kapi ulja. Brzo se sprema, zdravija je verzija, a okus mu je odličan.
Najvažniji korak da biste postigli željeni ukus pomfrita, jeste da ga u tepsiju redate jedan pored drugoga s malim razmakom. Tako će zrak u rerni bolje cirkulisati i ispeći pomfrit.
Da bi ga ispekli potrebno je otprilike 15 minuta, a to ovisi o jačini vaše rerne. Ukoliko vaša rerna ima opciju ventilacije, vaš pomfrit može biti spreman i za 10 minuta.
Na kraju ga izvadite, posolite i izmješajte. Možete ga servirati uz dobro poznate umake kao što su kečap i majoneza, a možete ga servirati uz neki umak kojeg ste sami osmislili.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.