NaslovnicaBiHPoljoprivredn...

Poljoprivrednici FBiH traže hitnu reakciju za uvođenje ‘plavog dizela’

Udruženje poljoprivrednika Federacija Bosne i Hercegovine povodom stalnog rasta cijena repromaterijala za sjetvu od svih nivoa vlasti traži hitnu reakciju za iznalaženje načina uvođenja tzv. “plavog dizela”.

– Vrijeme za proljetnu sjetvu je na pragu. Cijene repromaterijala za sjetvu i dalje rastu – posebno je to slučaj sa gorivom koje je svaki dan skuplje, a ono čini veliki dio ulaznog troška u poljoprivrednoj proizvodnji. Ovim putem tražimo hitnu reakciju za uvođenje “plavog dizela” – navodi se u saopćenju Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Ako je ta mjera nije moguća, poljoprivrednici FBiH traže hitnu intervenciju robnih rezervi sa gorivom po povoljnijim cijenama za primarne poljoprivredne proizvođače.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.