Poljoprivredna djelatnost “Kovo”

FB: Poljoprivredna djelatnost “Kovo”

“Kvaliteta na prvom mjestu. Sretni i zadovoljni kupci naš su krajnji cilj”

Naše proizvode možete kupiti na sljedeći način

• dolaskom na adresu SRHINJE 109, Visoko

• na pijaci “Sebilj” Visoko (8-12h)

• dostava na kućnu adresu

Sve dodatne informacije na brojeve:
062 881 186
061 829 418
032 833 836

Dragi prijatelji, poznanici i kolege ova stranica nastaje u cilju promovisanja i prodaje poljoprivrednih proizvoda naše djelatnosti. Oni koji su već imali priliku da kupe ili konzumiraju iste znaju o kvalitetu istih. Na ovaj način želimo da svi oni koji nisu bili naši kupci to u budućnosti postanu i uvjere se u kvalitet naših proizvoda.
U narednim danima vam donosimo ponudu rasada povrtlarskih vrsta za vaše bašte, oranice ili plastenike. Pored toga dostupni su i pojedini proizvodi, koje ćete također moći imati na svojim stolovima i hraniti se zdravo.

PD “Kovo” – ponuda:

– Mladi luk (Allium cepa L)

– Mlada (kratka) prasa (Allium porrum L.)

Ovo su vrste koje pripadaju porodici Alliaceae, odnosno porodica lukova. Konzumiranje ovih namirnica ima Izuzetno pozitivno utičinak na vaše zdravlje, obzirom da su ove vrste bogate velikim brojem vitamina, minerala I fitoncidnih materija.

TRENUTNO su u ponudi Celer DIAMANT F1, kao i Peršun ARAT F1. Ove vrste su odlične za sadnju na manjim prostorima kao npr. u saksije (bašte, balkoni, dvorište) gdje ih možete uvijek imati svježe za vaše potrebe. Naravno, možete ih saditi i u zaštićenom prostoru, kao i na otvorenom polju na većim površinama.

Trebate znati da koristimo profesionalne supstrate FLORAGARD (Njemačka) kako za sjetvu, tako i za pikiranje. Navedeni supstrati predstavljaju crni i bijeli treset velikog kvaliteta, te omogućavaju najoptimalniju sredinu (makro i mikro elementi, pH sredine , provodljivost vode, visoka poroznost itd) za rast i razvoj mladih biljaka