Lokalne TemeCrna HronikaPolicijski pretres u ulici Križ: Otkrivena opojna droga u kući, dvije osobe...

Policijski pretres u ulici Križ: Otkrivena opojna droga u kući, dvije osobe lišene slobode u Visokom

Dana 08.02.2024. godine, u ulici Križ u Visokom, policijski službenici Policijske stanice Visoko izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koju koristi M.Š., rođen 1979. godine iz Visokog, po naredbi Općinskog suda u Visokom.

Prilikom pretresa pronađeno je 17 komada tableta upakovanih u aluminijsku foliju, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, te tri upakovana sadržaja praškaste materije koja također asociraju na opojnu drogu, ukupne bruto težine 67,35 grama.

U istom stanu zatečeno je i lice P.D., rođeno 2002. godine iz Visokog, kod kojeg je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu.

Pronađena materija je oduzeta, a M.Š. i P.D. su lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Trenutno su zadržani u prostorijama za zadržavanje.

Visoko.co.ba // MUP ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE