Policijski komesar Semir Šut u radnoj posjeti Općini Visoko

U cilju što bolje saradnje kantonalnog nivoa sa općinskim, kao iefikasnijih rješenja na polju sigurnosti, Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić sa saradnicima danas je primila policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Semira Šut sa saradnicima iz Policijske stanice Visoko. Na sastanku se razgovaralo o provedenim aktivnostima u protekloj godini, razmijenile su se korisne informacije i ideje, te se razgovaralo o nivou sigurnosti na području općine Visoko. Na ovom polju, Općina Visoko je u protekloj godini završila projekat video nadzora u okviru kojeg su instalirane video kamere na najfrekventnijim tačkama u gradu. Video nadzor uveden je kao mjera sigurnosti građana i u cilju smanjenja kriminala.

Komesar Šut o ovoj posjeti izjavio je sljedeće:“Uprava policije u okviru svojih redovnih aktivnosti za početak 2017. godine planirala je sastanke sa svim načelnicima općina. Tema današnjeg razgovora je aktuelna problematika, „Bezbjednost u općini i unapređenje saradnje“, jer smatramo da ima prostora za dobru saradnju sa općinama. Iako je policija definisana kao nadležni organ bezbjednosti, organi lokalne samouprave su po svojoj prirodi zaduženi da brinu o sigurnosti građana na svom području. Policija pored bezbjednosti građana ima ulogu i u infrastrukturnim projektima, od kojih je sigurnost investitora i njihove imovine, kako domaćih, tako i stranih. Stoga, spremni smo da pored bezbjednosti građana učestvujemo i damo doprinos projektima koji pomažu privrednom razvoju. Generalno, saradnja policije sa svim općinama, pa tako i općinom Visoko je dobra. Imamo neke zajedničke projekte na kojim već radimo, a danas će biti prilika da razgovaramo i o planovima u budućnosti“.

Današnji sastanak je znak otvorene saradnje policije i predstavnika lokalne zajednice u cilju građenja sigurnijeg ambijenta za građane, ali i investitore čija bezbijednost znači privredni prosperitet općina.

Press Općine Visoko

visoko.gov.ba