Policijska oprema: Proizvođači neupitno staju uz sindikalce

Bh. konzorcij policijske i vojne opreme daje podršku sindikatima policijskih organa u BiH u njihovim nastojanjima da policijski službenici dobiju najkvalitetnije uniforme i opremu.

Prema riječima predstavnika Konzorcija Harisa Sejdića, proizvođači neupitno staju uz sindikalce, jer je jedini ispravan čin da čuvari javnog reda i mira budu optimalno opremljeni.

„Opremanje zaštitnika bh. građana, odnosno policijskih službenika ne može, niti smije biti problem. Podržavamo nastojanja sindikata da policija dobije profesionalnu i učinkovitu opremu, a kako bi spremno odgovorila svim izazovima sa kojima se susreću“, rekao je Sejdić.

Istakao je da opremljenost policije mora bitina visokom nivou, a uniforme obavezno adekvatne i kvalitetne.

„Mišljenja sam da bi transparentna i ravnopravna konkurencija na tržištu omogućila da policajci imaju najkvalitetniju opremu, a uz to će i izdvajanja iz budžeta za te namjene biti manja, nego štoje slučaj sada kada konkurencije nema ili je nedovoljna“, dodao je Sejdić.

Bh. konzorcij policijske i vojne opreme poziva nadležneda kroz parlamente i vlade donesu odluke koje će olakšati obavljanje  policijskih poslova i zadataka.

(Vijesti.ba)