SportNogometPolicija utvrdila da su navijači Borca spremali napad na navijače Željezničara

Policija utvrdila da su navijači Borca spremali napad na navijače Željezničara

Navijačima Željezničara nije dozvoljeno da prisustvuju današnjoj utakmici s Borcem u Banjoj Luci, jer je policija utvrdila da bi to moglo ugroziti sigurnost gostujućih navijača.

“Izvršenim provjerama, došlo se do saznanja da navijači FK Borac spremaju napad na gostujuće navijače na trasi kretanja, odnosno tokom njihovog boravka na području Banje Luke”, saopćeno je iz banjalučke Policijske uprave.

O tome je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policijska uprava Banja Luka nije željela da ugrozi sigurnost ove utakmice Premijer lige BiH, imajući u vidu činjenicu da su u prethodnom periodu evidentirani događaji i incideniti prilikom kojih su policijski službenici kod obje grupe navijača prije početka utakmica pronalazili opasne i nedozvoljene predmete.

Banjalučka policija, kako se navodi, preduzima mjere i radnje s ciljem sigurnog održavanja navedene fudbalske utakmice, kao i održavanja zadovoljavajućeg stanja sigurnosti na području koje operativno pokriva.

Federalna.ba / Srna.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE