Policija uhvatila Amela Sejfovića

Bjegunac Amel Sejfović koji je prije osam dana pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu, uhvaćen je danas u selu Buci kod Visokog, potvrđeno je za N1 u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Na području između Visokog i Kiseljaka policija MUP-a Kantona Sarajevo je danas uhvatila bjegunca Amela Sejfovića.

Sejfović je kako nezvanično saznajemo uhvaćen na području između Visokog i Kiseljaka u akciji MUP-a Kantona Sarajevo i SIPA-e.U akciji potrage za Sejfovićem učestvovala je Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Mogu samo potvrditi da su te aktivnosti pri kraju”, kazao je Lukač za Klix.ba.

Policija je prethodnih pet dana intenzivno pretraživala područje u okolini Visokog, odnosno sela Grajani i Tušnjići. U međuvremenu je uhapšeno i nekoliko Sejfovićevih pomagača.

Sejfović će najvjerovatnije odmah biti prebačen u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu, odakle je prije osam dana i pobjegao.

Sejfović je prije osam dana pobjegao iz KPZ Sarajevo, tako što je pištoljem zaprijetio zatvorskim čuvarima, a u bijegu je imao čitavu mrežu pomagača. Osumnjičen je za pljačku banke na Ilidži 2015. godine.