NaslovnicaSvijetPolicija u Pa...

Policija u Parizu primorala komunalne radnike koji štrajkuju da počnu raditi

Policijska uprava Pariza, glavnog grada Francuske, primorala je komunalne radnike koji štrajkuju da počnu raditi, uz obrazloženje da hiljade tona smeća u gradu ugrožava javno zdravlje.

Ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin kazao je za francuski radio “RTL” da je naložio šefu policije da provede proceduru “prinudnog vraćanja na posao” za radnike koji su u štrajku, nakon što pariška općina nije poduzela mjere za čišćenje smeća.

Darmanin je istakao da se ova mjera provodi od jutros i da su komunalni radnici počeli uklanjati smeće.

Dodao je da je gradonačelnica Anne Hidalgo poslala policiji spisak od 4.000 komunalnih radnika sa njihovim adresama.

Grad Pariz saopštio je u četvrtak da se na ulicama glavnog grada nakupilo 7.600 tona smeća.

Tone smeća nagomilale su se na ulicama francuskog glavnog grada Pariza zbog štrajka komunalnih radnika zbog plana Vlade za penzionu reformu.

Zbog smeća i neočišćenih ulica, ljudi u najvažnijoj turističkoj destinaciji Francuske žalili su se na smrad i moguće širenje bolesti.

Visoko.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.