BiHPolicija spriječila obračun navijača ‘Sloge’ i ‘Željezničara’

Policija spriječila obračun navijača ‘Sloge’ i ‘Željezničara’

Policija u Doboju oduzela je danas 49 drvenih palica od navijača sarajevskog “Željezničara” koje su bile namijenjene za fizički obračun s navijačima dobojske “Sloge”, a koji je prethodno bio dogovoren putem društvenih mreža, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Policijski službenici došli su do saznanja da su navijači “Željezničara” planirali nerede i ulazak na teren kako bi prekinuli utakmicu, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača, koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Dobojska policija je od navijača “Željezničara” oduzela i po jednu metalnu teleskopsku palicu, crnu “fantomku”, baklju i vrećicu sa spidom, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Protiv jednog navijača biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa zakonima RS-a o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, oružju i municiji i proizvodnji i prometu opojnih droga.

Visoko.ba/federalna.ba/Srna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE