SvijetEvropaPolicija otvorila vatru na željezničkoj stanici u Parizu na ženu koja je...

Policija otvorila vatru na željezničkoj stanici u Parizu na ženu koja je označena kao “prijetnja”

Francuska policija u utorak je pucala i teško ranila nenaoružanu ženu koja je prijetila na željezničkoj stanici u Parizu tokom jutarnje špice, rekli su policija i tužitelji za AFP.

Prema riječima svjedoka, žena, koja je bila pokrivena, vikala je “Allahu Akbar” (“Bog je najveći”) i “prijetila”, rekao je policijski izvor, dodajući da je “policija pucala jer se bojala za svoju sigurnost”.

Nakon što su putnici u vozu obavijestili policiju, agenti su uspjeli “izolirati” ženu na stanici Bibliotheque Francois Mitterrand na južnoj obali glavnog grada koja je evakuirana, rekao je izvor, prenosi AFP.

Ona je “odbila slijediti policijske naredbe” i prijetila “da će se raznijeti”, saopćilo je pariško tužilaštvo.

Policajac je tada ispalio jedan hitac, nanijevši joj po život opasne ozljede u trbuh, navodi se.

Policija je pokrenula dvije istrage, rekli su tužitelji. Jedna istraga će ispitati postupke žene, a druga će rasvijetliti je li policija opravdano upotrijebila vatreno oružje.

Francuska je pod “uzbunom za napad” od 13. oktobra, kada je učitelja u sjevernom gradu Arrasu na smrt izbo nožem bivši učenik čečenskog porijekla koji je bio poznat sigurnosnim službama po svojoj povezanosti s radikalnim islamom, prema policiji.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE