NaslovnicaZDKFOTO / Polici...

FOTO / Policija i neformalna grupa građana “Kilometar života”, zajedno na uličnoj utrci u Kaknju

U povodu obilježavanja Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”, dana 30.07.2022. godine održana je ulična utrka pod nazivom “Kakanj za 5”.

Ovim povodom, pet policijskih službenika Policijske stanice Kakanj i Policijske stanice Visoko su, zajedno sa članovima neformalne grupe rekreativaca “Kilometar života” sa područja Kaknja i Visokog, uzeli aktivno učešće u utrci.

Obzirom da su neki članovi grupe, osobe sa invaliditetom, policijski službenici su im pružili nesebičnu podršku i pratnju te su zajedničkim naporima, uspješno stigli do cilja, uprkos kiši koja je povremeno padala.

Ova aktivnost je je stavila u drugi plan pojedinačni sportski uspjeh, obzirom da su stvorena nova i obnovljena stara prijateljstva te su zadovoljstvo i osmjeh na licu, bili glavna nagrada za učesnike utrke.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona daje punu podršku ovakvim i sličnim projektima koji za cilj imaju pružanje pomoći osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama a prvenstveno u aktivnostima koja imaju za cilj afirmisanje zdravog načina života, povećanja samopouzdanja i samopoštovanja kroz učestvovanje u sportskim takmičenjima i njihove kvalitetnije inkluzije u društvenom životu.

Na ovaj način, s ciljem poboljšanja kvaliteta života i stvaranja sigurnijeg društva u kojem će se svaki građanin osjećati sigurnim, potvrđujemo osnovnu misiju djelovanja na profesionalnim principima i standardima, uz opredjeljenje zasnovano na saradnji sa svim segmentima zajednice, kroz proaktivan i transparentan rad.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.