BiHPolicajac Karan, poručnik Višković i beretka Stevandić

Policajac Karan, poručnik Višković i beretka Stevandić

Negator genocida i pravosnažnih sudskih preusuda pred Međunarodnim i domaćim sudovima, žestok protivnik usvajanja UN-ove rezolucije o genocidu, vodeći Dodikov saradnik Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS-a, nalazi se na spisku učesnika u genocidu u Srebrenici.

Karan se dovodi u vezu i s ratnim zločinima koji su počinjeni protiv bošnjačkog stanovništva na području Bijeljine kada je bio na jednoj od rukovodećih pozicija u bijeljinskoj policiji.

Pored Karana, za ratne zločine se sumnjiči i predsjednik Skupštine Nenad Stevandić kao i premijer Radovan Višković. O ratnim putevima i djelima današnje vrhuške RS-a.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE