SportPokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u humanitarne svrhe, 24 sata zgibova za 'Srce...

Pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u humanitarne svrhe, 24 sata zgibova za ‘Srce za djecu’

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” najavilo je za 19. mart sa početkom u 9.00 sati u Extreme sport centru u Sarajevu sportsko-humanitarni događaj koji će trajati 24 sata.

Bit će to pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u najviše zgibova (pull ups), u ovom vremenskom periodu, a sve u cilju prikupljanjanja sredstava za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

S obzirom na specifičnost događaja, te nemogućnost prisustva velikog broja zainteresiranih pratilaca, bit će organizovan direktan prijenos putem YouTube kanala Muhamed Mizić Mizigram, te na društvenim mrežama Mizigram i “Srce za djecu”.

Kako navode iz Udruženja u najavi za taj događaj, u toku prijenosa bit će dostupni linkovi za donacije gdje će se moći “kupiti” zgibovi (pull ups), putem linkova i jedinstvenog broja telefona za sve operatere svi će moći učestvovati u doniranju sredstava za ‘Srce za djecu’.

– Oborili rekord ili ne, cilj je skupiti što više sredstava. Aktivno radimo na organizaciji, svjedoci/sudije će službeno pratiti regularnost izvođenja. Potrudit ćemo se da 24 sata idemo uživo putem live streama iz Extreme sport centra. Nadam se da će se veliki broj građana uključiti i podržati srž događaja – poručio je Muhamed Mizić.

Za direktora Udruženja “Srce za djecu” Fikreta Kubata to je neobičan poduhvat, sa humanim ciljem.

– Sve ovo ga čini grandioznim i posebnim. Zahvaljujemo Muhamedu za divnu inicijativu i što je svoj poduhvat učinio jedinstvenim. Želimo mu svu sreću od srca, da obori rekord, ali i da zajedno oborimo rekord u humanosti koju ćemo pokazati – rekao je Kubat.

Kako navode iz Udruženja, događaji poput tog prilika su da se podsjeti na to da se mnoge stvari ne podrazumijevaju, posebno kad se radi o zdravlju.

Sve dok trajno ne bude riješeno pitanje finansiranja i održivosti Roditeljske kuće, koja je rijetka svjetlost u životima roditelja koje vode svoje borbe, ovakvi načini prikupljanja sredstava su neophodni – naglašeno je.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE