NaslovnicaPreporukaPokrenut apel...

Pokrenut apel za Nerminu Gazibaru: Za operaciju potrebno 14.000 eura

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je hitni apel za pomoć Nermini Gazibari iz Sarajeva.

Kako je navedeno, Nermini je nakon sedam godina teške borbe sa tumorom hipofize potrebna pomoć dobrih ljudi, a ovo udruženje je aktiviralo i jedinstveni broj za sve operatere u BiH 17014 putem kojeg se pozivom doniraju 2 KM.

Iz Pomozi.ba udruženja ističu kako je teška sudbina pogodila je Nermininu porodicu na mnogo načina. Na Facebook stranici ističu kako su joj oba roditelja ranjena u ratu sa posljedicama trajne invalidnosti, a dva malena brata su izgubili život.

Podsjećaju da se Nermina sa bolešću se bori od svoje 17 godine, a ljekari su pokušali sa medikamentoznom terapijom koja je bila bezuspješna.

Zbog pogoršanja stanja potrebna joj je hitna operacija u Turskoj, a troškovi iste su 14.000 eura.

“Uprkos strašnom saznanju da ima tumor, ova hrabra djevojka nije izgubila volju za životom. Naprotiv, u mjesecu julu ove godine završila je Medicinski fakultet u Tuzli kako bi mogla raditi najplemenitiji posao na svijetu. Pomozimo ovoj uspješnoj djevojci da sutra sama liječi i pomaže bolesnima”, stoji u objavi na Facebooku.

Osim poziva, Nermini se može ppmoći i online donacijama putem web platforme www.POMOZIBA.org.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.