SportOstali sportoviPočinje škola sportskog penjanja

Počinje škola sportskog penjanja

Udruženje za zaštitu rijeka, riječnih slivova i ekstremne sportove „Eko Viking“ Visoko u narednom periodu organizira Školu sportskog penjanja u trajanju od mjesec dana, u prostorijama Partizana.

Sportskim penjanjem se bave različiti uzrasti, od predškolaraca do ljudi u “trećoj dobi” širom svijeta. Treninzi na umjetnim stijenama vrlo su popularni i među rekreativnim penjačima jer omogućavaju pripremu za uspone u prirodi, a dostupniji su i tokom radne sedmice i zimskih uslova u odnosu na stijene u prirodi. Sportsko penjanje je sport preciznosti i snage u kojem se aktivira cijelo tijelo, ali za uspjeh je posebno važan niz psihičkih aspekata kao što su: koncentracija, mentalni fokus, strpljenje, tolerancija na neuspjeh i samodisciplina.

Istraživanja pokazuju da sportsko penjanje pridonosi pravilnom rastu djece i mladih, stoga naročito pozivamo ove skupine da se uključe u Školu sportskog penjanja.

Jedini uslov je da ste stariji od 12 godina i da imate dobru volju i sportsko raspoloženje.

Za detaljnije informacije, kao i Prijave kontaktirajte nas na e-mail: eko.viking.vi@gmail.com ili na brojeve telefona 061 140 189 i 061 593 828, u periodu od 25.01. do 08.02.2013.godine.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE