ZanimljivostiReceptiPohovani punjeni patlidžan i paprika, bez prženja

Pohovani punjeni patlidžan i paprika, bez prženja

Ako vas nervira da stojite pored šporeta i pohujete, evo jednostavnijeg načina.

Potrebno je:

2 plava patlidžana

4 paprike

3 jajeta

5 kašika prezli

5 kašika brašna

malo feta sira

malo ulja za podmazivanje

so

Priprema:
Patlidžan oguliti i isjeći na tanje listove i posoliti. Ostaviti 10 minuta da puste tečnost. Ocijediti, a sir isjeći na manje kocke pa uviti jednu krišku u patlidžan u rolnicu. Uvaljati u brašno, jaja i prezle. Pleh dobro podmazati i ređati u njega. Paprikama mora da se izvadi sjeme, a može se pohovati isto kao patlidžan – brašno, jaja, prezle. Poređati sve u tepsiju pa je prevrnuti sto jer ono što je bilo do pleha sad je odozgo. Peći na 220 stepeni Celzijusovih oko 40 minuta da lijepo porumeni.

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE