VideoPogledajte prvi teaser za film "Bosanski vitez" visočkog reditelja Tarika Hodžića

Pogledajte prvi teaser za film “Bosanski vitez” visočkog reditelja Tarika Hodžića

Od producenta Adnana Ćuhare i reditelja Tarika Hodžića, koji su zajedno radili na filmu “Scream for me Sarajevo”, stiže teaser novog filma “Bosanski vitez” rađenog u produkciji Prime Time i Udruženja Concept Media.

Autori filma kroz objavu teasera svim građanima žele čestitati Dan nezavisnosti BiH.

“Tokom ove godine imali smo smanjeni broj dana snimanja zbog pandemije i nemogućnosti putovanja i snimanja u Vatikanu, Beču, Budimpešti, Istanbulu, Londonu i SAD-u. Ali smo završili veliki dio snimanja širom BiH, kao i snimanja u Dubrovniku”, istakao je producent filma Adnan Ćuhara.

Reditelj Hodžić kaže kako je snimanje filma predstavljalo veliko putovanje za cijelu ekipu, kako figurativno – tako i doslovno.

“Sve ovo što radimo je započelo jednim prijateljstvom i ljubavlju prema srednjovjekovnoj Bosni koja je uspjela oko sebe privući ljude koji svim srcem daju svoj doprinos da ova priča doživi realizaciju kakvu zaslužuje. Uprkos situaciji i izazovima, uspjeli smo da izvučemo maksimum sa snimanjima, mada još je je veliki put pred nama. Neopisiv je to osjećaj nakon skoro tri godine putovanja i snimanja i dalje imati uz sebe tako požrtvovanu ekipu koja ulijeće doslovno u sve uslove, pa čak i snježne mećave, da izvuče najbolji kadar. To na neki način i govori o energiji koju ovaj projekat nosi i širi. Iskoristit ću priliku da se zahvalim Mehi i njegovim GSS dobrovoljcima na asistencijama prilikom snimanja. Uostalom najbolje je da pogledate teaser…” rekao je reditelj.

“Zahvaljujemo se na podršci nasoj Fondaciji za kinematografiju, Hrvatskoj Fondaciji za Audio Vizuelni Centar (HAVC) i našem koproducentu Kinematograf doo iz Zagreba, Federalnoj televiziji i La Terra Nostra Fondaciji”, poručili su autori filma.

Producent: Adnan Ćuhara; Scenarij i režija: Tarik Hodžić; Direktor fotografije: Admir Švrakić; Kompozitor mezzo-sopran : Larisa Buro; Tonac: Adis Baždarević; Dizajn zvuka: Nenad Kovačević; Kostim: Adnan Hajrulahović Haad; Scenografija: Edna Slipčević; Rasvjeta: K Light; Asistenti: Damir Husremović, Adis Ćuhara; Fotograf: Amina Hodžić.

 

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE