Pogledajte ko su, i zašto su, nagrađeni visočki policajci povodom Dana policije ZDK

3131
Povodom Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održana je centralna svečanost u Zenici. Ovom prilikom najzaslužnijim pojedincima i organizacionim jedinicama dodijeljene su nagrade i priznanja. Između ostalih nagrađeni su u visočki policajci. O kojim policajcima se radi i zbog čega su zaslužili nagrade pročitajte u nastavku.
Ručni sat sa posvetom dobio je Hodžić Belmin iz PU II, PS Visoko.
Hodžić Belmin, trenutno posjeduje čin starijeg policajca, a obavlja poslove istražitelja u PS Visoko. Kako se navodi u obrazloženju u radu je veoma disciplinovan, odgovoran, a po prirodi ponašanja susretljiv i komunikativan. Postiže značajne rezultate u radu i maksimalno se trudi da poslove obavlja krajnje profesionalno. Ima veoma korektan i pozitivan odnos sa strankama, iskazuje želju za obrazovanjem i usavršavanjem na poslovima na kojima je raspoređen. Imenovani ima izuzetno razvijene sposobnosti u organizacijskom smislu javne sigurosti. U toku 2021. godine isti je profesionalnim radom značajno doprinio na otkrivanju i sprječavanju izvršenja krivičnih djela na području grada Visokog. U toku 2021. godine prikupljao je dokaze i izjave, te nakon prikupljanja iste analizirao i nadležnim tužilaštvima proslijedio ukupno 39 izvještaja.
Također ručni sat sa posvetom uručen je i Silajdžić Elvedinu iz PU II, PS Visoko.
Silajdžić Elvedin trenutno posjeduje čin stariji policajac i obavlja poslove i zadatke pozorničko-patrolne djelatnosti, a povremeno i poslove u saobraćajnoj patroli. U radu je veoma disciplinovan. Sve poslove obavlja na vrijeme i korektno. Postiže značajne rezultate u radu i maksimalno se trudi da poslove obavija krajnje profesionalno. Ima veoma korektan i pozitivan odnos sa strankama. Imenovani ima izuzetno razvijene sposobnosti u radu uviđaja saobraćajnih nezgoda. Aktivno promoviše pozitivnu radnu atmosferu, komunikativan je, tačan i razumljiv. Radi se o savjesnom, odgovornom i disciplinovanom službeniku policije koji sve svoje dužnosti i obaveze obavlja na vrijeme i bez pogovora.
Pismenu Pohvalu ministra dobio je Ohran Asmir iz PU II, PS Visoko.
Ohran Asmir, trenutno posjeduje čin starijeg policajca, a obavlja poslove istražitelja u PS Visoko. Poslove obavlja savjesno i odgovorno, a odlikuje ga korektan odnos prema drugim službenicima i strankama. U radu je veoma disciplinovan, odgovoran a po priprodi ponašanja susretljiv i veoma komunikativan. Postiže značajne rezultate u radu i maksimalno se trudi da poslove obavija krajnje profesionalno. Ima veoma korektan i pozitivan odnos sa strankama, iskazuje želju za obrazovanjem i usavršvanjem na poslovima na kojima je raspoređen. Imenovani ima izuzetno razvijene sposobnosti u organizacijskom smislu javne sigurnosti. U toku 2021. godine isti je profesionalnim radom značajno doprinio na otkrivanju i sprječavanju izvršenja krivičnih djela na području grada Visokog. U toku 2021. godine prikupljao je dokaze, izjave te nakon prikupljanja, iste analizirao i nadležnim tužilaštvima proslijedio ukupno 22 izvještaja.
Bečić Ermin iz PU II, PS Visoko.
Bečić Ermin je viši referent operater za kripto zaštitu i obradu podataka sa radara. U radu je veoma disciplinovan, odgovoran i po prirodi ponašanja susretljiv i komunikativan. Navedeni se maksimalno trudi da poslove obavlja krajnje profesionalno. Ima veoma korektan i pozitivan odnos sa strankama, iskazuje želju za obrazovanjem i usavršavanjem na poslovima na kojima je raspoređen. Predloženi Bečić Ermin već 21 godinu vrlo uspješno obavlja ove poslove a vrlo često zbog potreba službe biva angažovan i poslije završenog radnog vremena u noćnim satima i vikendima, izvršavajući navedene zadatke bez pogovora na profesionalan i odogovran način.
Bečirević Memiš iz PU II, PS Visoko
Bečirović Memiš trenutno posjeduje čin stariji policajac. Radi se o savjesnom, odgovornom i disciplinovanom službeniku policije koji sve svoje dužnosti i obaveze obavlja na vrijeme i bez pogovora. U ranijem periodu navedeni službenik je obavljao poslove i zadatke u saobraćajnoj patroli. Svoje poslove obavlja savjesno i odgovorno, uz maksimalnu angažovanost posebno u organizaciji i funkcionisanju službe. Trenutno obavlja pozorničko patrolne poslove i posjeduje čin starijeg policajca. Veoma se često angažuje i na druge duznosti kao što su interventna patrola, saobraćajna patrola, obezbjeđenje javnih skupova itd. Postiže zadovoljavajuće rezultate, te se ističe u samoinicijativnom djelovanju.
Jesenković Fuad iz PU I, PS Visoko
Jesenković Fuad, trenutno posjeduje čin policajca, a obavlja poslove istražitelja u PS Visoko. U radu je veoma disciplinovan, odgovoran, a po prirodi ponašanja susretljiv i komunikativan. Postiže značajne rezultate u radu i maksimalno se trudi da poslove obavlja krajnje profesionalno. Ima veoma korektan i pozitivan odnos sa strankama, iskazuje želju za obrazovanje i usavršavanje na poslovima na kojima je raspoređen. Imenovani ima izuzetno razvijene sposobnosti u organizacijskom smislu javne sigurnosti. U toku 2021. godine isti je profesionalnim radom značajno doprinio na otkrivanju i sprječavanju izvršenja krivičnih djela na području grada Visokog. U toku 2021. godine prikupljao je dokaze, izjave te nakon prikupljanja, iste analizirao i nadležnim tužilaštvima proslijedio ukupno 32 izvještaja.
Smajilagić Jasmin – Šef odsjeka za daministraciju Visoko i Sorguč Arnela iz Odsjeka za administraciju Visoko nagrađeni su plaćenim odsustvom u trajanju od 5 radnih dana.

Komentari

komentara