“Pogano je krenulo prije 5-6 godina, pogano trajalo, pogano nastavlja i, po svemu sudeći, pogano će i završiti”

FB status dugogodišnjeg sekretara OO SDA Visoko Husejna Smajlovića

488

Iako sam do unazad nekoliko dana nastojao biti rezerviran i bio po strani, ipak upadoh u zamku i upustih se sa par, na njihovo insistiranje, SDA-vaca u komentiranje aktualnih dešavanja glede unutarstranačkih izbora u SDA Visoko. Suština mog viđenja je da se stvari ne odvijaju u duhu izvornih SDA-ovskih principa i adeta. Očito je na sceni sukob (i inat) nekada kompaktne grupe. Grupe koja je ciljano i sračunato (i u sprezi višeg nivoa) prije 5-6 godina proizvela situaciju za uvođenje Povjereništva, a nedugo za tim i “ciljanog” sastava OIO SDA Visoko, koja je sada podijeljena u dvije izraženo suprostavljene strane, uz nekolicinu koja se nenadano našla između dvije vatre.

U konačnici će biti neminovno opredjeljivanje za, od dva, manje zlo (osim ako vrh Stranke ne poduzme odgovarajuće korake, u što, po mojim informacijama, s razlogom ne gajim iluziju). Logičan epilog, obzirom na način, tok i pozadinu dešavanja od prije 5-6 godina. Ovo sada je posljedica tih uzroka, zbog čega i jesam, između ostaloga, se odlučio riješiti donkihotovske uloge i otići u penziju. U zadnje vrijeme me ljudi kontaktiraju, zovu, pitaju… Eskiviram to koliko god mogu. Jer, pogano je krenulo prije 5-6 godina, pogano trajalo, pogano nastavlja i, po svemu sudeći, pogano će i završiti. Tako da neću da budem dio toga, te poganim i bacam mrlju na svojih 22 godine profesionalnog rada u Stranci.
Sve ovo što se dešava u Visokom je već proizvelo dosta ružnu sliku i siguran sam da će u kasnijem periodu uveliko narušiti rejting Stranke i razočarenje članstva, čega već u izrazitoj mjeri ima.

P.S. Dobih sugestiju od jednog ahbaba iz vrha SDA da se, zbog mogućih implikacija, uklonim u stranu?!

To je već kukavički. Uklanjanjem “u stranu” i oduzimanjem si prava na vlastito mišljenje, bih onda, bacio pod noge evo gotovo 25 godina članstva u SDA. A bilo je i ranije gadnih i “trusnih” situacija. Napisah dio, a ako budem imao dovoljno nerava otvorit ću i neke druge priče, posebno od uoci, tokom i nakon 5 Kongresa SDA. Od kada i počinje bacanje i gaženje riječi i djela njenog osnivača, Rahimehullahu Te'ala.

A vizavi rečenih unutarstranačkih izbora ovo je moj stav i sada se UKLANJAM U STRANU i povlačim ručnu. Ujedno je ovo na znanje onima koji, eventualno, imaju namjeru zvati, pitati, komentirati…

Na hayr!

Komentari

komentara