NaslovnicaLokalne Teme"Pogano je kr...

“Pogano je krenulo prije 5-6 godina, pogano trajalo, pogano nastavlja i, po svemu sudeći, pogano će i završiti”

Iako sam do unazad nekoliko dana nastojao biti rezerviran i bio po strani, ipak upadoh u zamku i upustih se sa par, na njihovo insistiranje, SDA-vaca u komentiranje aktualnih dešavanja glede unutarstranačkih izbora u SDA Visoko. Suština mog viđenja je da se stvari ne odvijaju u duhu izvornih SDA-ovskih principa i adeta. Očito je na sceni sukob (i inat) nekada kompaktne grupe. Grupe koja je ciljano i sračunato (i u sprezi višeg nivoa) prije 5-6 godina proizvela situaciju za uvođenje Povjereništva, a nedugo za tim i “ciljanog” sastava OIO SDA Visoko, koja je sada podijeljena u dvije izraženo suprostavljene strane, uz nekolicinu koja se nenadano našla između dvije vatre.

U konačnici će biti neminovno opredjeljivanje za, od dva, manje zlo (osim ako vrh Stranke ne poduzme odgovarajuće korake, u što, po mojim informacijama, s razlogom ne gajim iluziju). Logičan epilog, obzirom na način, tok i pozadinu dešavanja od prije 5-6 godina. Ovo sada je posljedica tih uzroka, zbog čega i jesam, između ostaloga, se odlučio riješiti donkihotovske uloge i otići u penziju. U zadnje vrijeme me ljudi kontaktiraju, zovu, pitaju… Eskiviram to koliko god mogu. Jer, pogano je krenulo prije 5-6 godina, pogano trajalo, pogano nastavlja i, po svemu sudeći, pogano će i završiti. Tako da neću da budem dio toga, te poganim i bacam mrlju na svojih 22 godine profesionalnog rada u Stranci.
Sve ovo što se dešava u Visokom je već proizvelo dosta ružnu sliku i siguran sam da će u kasnijem periodu uveliko narušiti rejting Stranke i razočarenje članstva, čega već u izrazitoj mjeri ima.

P.S. Dobih sugestiju od jednog ahbaba iz vrha SDA da se, zbog mogućih implikacija, uklonim u stranu?!

To je već kukavički. Uklanjanjem “u stranu” i oduzimanjem si prava na vlastito mišljenje, bih onda, bacio pod noge evo gotovo 25 godina članstva u SDA. A bilo je i ranije gadnih i “trusnih” situacija. Napisah dio, a ako budem imao dovoljno nerava otvorit ću i neke druge priče, posebno od uoci, tokom i nakon 5 Kongresa SDA. Od kada i počinje bacanje i gaženje riječi i djela njenog osnivača, Rahimehullahu Te'ala.

A vizavi rečenih unutarstranačkih izbora ovo je moj stav i sada se UKLANJAM U STRANU i povlačim ručnu. Ujedno je ovo na znanje onima koji, eventualno, imaju namjeru zvati, pitati, komentirati…

Na hayr!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.