NaslovnicaLokalne TemePodržimo OŠ "...

Podržimo OŠ “Safvet-beg Bašagić” u takmičenju “Čista umjetnost za čistu prirodu”

“Let's do it BiH” je uputio poziv osnovnim školama u BiH da učestvuju u takmičenju “Čista umjetnost za čistu prirodu”, a kao odgovor je dobio 93 prijave.

Cilj takmičenja “Čista umjetnost za čistu prirodu” je da se kroz aktivnosti prikupljanja korisnog otpada očisti naša okolina, potom da se prikupljeni materijal ponovo upotrijebi u vidu umjetničkih skulptura i na taj način skrene pažnja javnosti o važnosti očuvanja zelenih površina, pametnom odlaganju otpada i ponovnoj upotrebi, tačnije reciklaži materijala.

Zadatak škola je bio da očiste svoju okolinu, a od prikupljenog materijala koji se može reciklirati (papir, plastika i sl.), naprave izloške čiste prirode.

Odabir pobjednika će se vršiti u dvije faze. Svi građani Bosne i Hercegovine imaju priliku da na ovoj stranici glasaju za svog favorita do 6.11.2022. Ukupno 20 radova sa najvećim brojem glasova će biti predstavljeno javnosti na izložbi u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo galeriji od 21. do 27.11.2022. godine, a šestočlani žiri će birati pobjednika između 20 radova sa najviše glasova. Žiri će činiti članovi “Let’s do it” organizacije, Manifesto galerije, predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, članovi Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, mladi umjetnici koji su učestvovali u prošlogodišnjem izdanju projekta, te predstavnici kompanije Nestlé.

Ukupni nagradni fond za ovaj nagradni konkurs iznosi 6.500,00 KM. Škole učesnice se obavezuju da će dobijeni novac iskoristiti za kupovinu nastavnih pomagala koja su im potrebna. Visoko predstavlja Osnovna škola “Safvet-beg Bašagić” sa djelom “Planeta je naš dom, a vode su srce u domu tom”, a za visočku školu možete glasati ukoliko odete na OVAJ LINK i date glas OŠ “Safvet-beg Bašagić” Visoko.

Visoko.co.ba/Let's do it/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.