Lokalne TemeFOTO / Počinje uklanjanje objekata u ulici Čaršijska

FOTO / Počinje uklanjanje objekata u ulici Čaršijska

Nakon što su dugi niz godina bili ruglo u glavnoj gradskoj ulici, a pored toga zbog oštećenja i dotrajalosti, i prijetnja svim prolaznicima, uvedeni su izvođači radova koji će raditi na uklanjanju objekata koji se nalaze u ulici Čaršijska.

U pitanju su objekat koji se nalazi na uglu ulica Čaršijska i Bijela džamija, kao i bivši objekat KTK Visoko koji se nalazi također u ulici Čaršijska prekoputa zgrade Pošte. Izvođači radova su firme „RMK Engineering“ Sarajevo (Objekat na uglu Čaršijske i Bijele džamije) i „Nine – prom“ Visoko (Bivši objekat KTK), a vrijednost radova na uklanjanju objekata iznosi oko 68.000 KM.

Uklanjanjem ovih objekata i uređenjem, sama gradska jezgra će dobiti puno ljepši izgled, a s druge strane i sami građani koji prolaze ovom ulicom i ispred pomenutih objekata neće morati brinuti za svoju sigurnost.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE