Počinje snimanje Inferna – u kinima 2016.

434

Službena distribucija filma u domaćim i svjetskim kinima planirana je za oktobar 2016. godine.

U filmu Inferno dvostruki dobitnik prestižne nagrade Oskar Tom Hanks će po treći put biti u ulozi Roberta Langdona. Njemu će se u ovom nastavku pridružiti svjetski poznati glumci koji uključuju Felicity Jones, nominovanu za nagradu Oskar ove godine za ulogu u filmu “Teorija svega”, Irfan Khan, Omara Sya, Bena Fostera i Sidse Babet Knudsen.

Reditelj filma je Ron Howard, dobitnik nagrade Oskar za najbolju režiju za film “Genijalni um”, a produkciju rade Brian Grazer i Ron Howard. Scenario potpisuje David Koepp, a zasnovan je na istoimenom bestseleru priznatog autora Dana Browna. Izvršni producenti filma su David B. Householter, Dan Brown, Anna Culp i William M. Connor.

Radnja filma Inferno nastavlja da prati avanture harvardskog tumača simbola na kino platnima širom svijeta. Kada seRobert Langdon probudi u italijanskoj bolnici sa amnezijom, udružiće snage sa doktoricom Sienna Brooks u nadi da će mu ona pomoći da se sjeti svoje prošlosti i da spriječi ludaka koji planira da svijet zarazi globalnom kugom koja je povezana sa Danteovim Paklom.

“Uzbuđen sam i radujem se početku produkcije našeg trećeg filma o Robertu Langdonu. Publika je širom svijeta pokazala da voli da gleda njegove avanture, a Inferno u svojoj radnji sadrži još više intriga i akcije”, izjavio je reditelj Ron Howard.

Film Inferno će se snimati na stvarnim lokacijama na kojima se odvija radnja priče, a koje uključuju Firencu, Veneciju i Budimpeštu.

 

Komentari

komentara