Počinje projekat sanacije 13 kolektivnih stanovanja

U Budžetu Grada Visoko za 2019. godinu izdvojena su sredstva za održavanje objekata kolektivnog stanovanja u 2019.godini, na osnovu koje je Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke po prvi put raspisala Javni poziv za interventna sredstva za održavanje objekata kolektivnog stanovanja iz Budžeta Grada Visoko za 2019. godinu. Po osnovu navedenog javnog poziva na adresu Grada Visokog, blagovremeno je pristiglo 13 prijava kućnih savjeta koje je komisija ocijenila kao uredne, te predložila da se finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 40.000,00KM preko Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanja objekata, dodijele kućnim savjetima.

59

Tim povodom je Služba za upraviteljstvo JKP „Visoko“ potpisala ugovore s predstavnicima 13 kućnih savjeta, koji su aplicirali na Javni poziv. Podržani su kućni savjeti koji su pokazali inicijativu i želju da oblast kolektivnog  stanovanja dovedu u bolje uslove. Gradonačelnica Babić se zahvalila JKP „Visoko“ što su ovim projektom prepoznali potrebe naših građana, te je istakla važnost uključivanja i drugih kućnih savjeta u ove i slične projekte.

Ovaj projekat je od velikog značaja, te su najavljeni slični projekti u narednoj godini, gdje će se također izdvojiti sredstva za interventna djelovanja na objektima kolektivnog stanovanja i utopljavanju objekata.

Press Grada Visoko