NaslovnicaLokalne TemePočinje podje...

Počinje podjela besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada

JKP “Visoko” d.o.o. Visoko uz saradnju sa Gradskom upravom Visoko, a putem Službe za prikupljanje otpada, održavanje čistoće i zaštite na radu počinje sa realizacijom druge faze projekta “Opština sa nula otpada”, a odnosi se na dodjelu besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada za mjesne zajednice Radovlje i Kološići koje su dio pilot – projekta na području grada Visoko.

Prije nastavka realizacije druge faze navedenog projekta prethodio je radni sastanak u Gradskoj upravi Visoko, na kojem su bili prisutni gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić, predstavnici Centra za energiju, okolinu i resurse „CENER21“ iz Sarajeva, predstavnici JKP “Visoko” d.o.o. Visoko i predsjednici mjesnih zajednica Radovlje i Kološići, a sve u cilju realizacije navedenog projekta.

Projekat dodjele besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada počinje od srijede (28.09.2022) za Mjesnu zajednicu Radovlje, te će se narednih dana realizacija istog nastaviti u Mjesnoj zajednici Kološići, a navedeni projekat trajat će sve dok ne bude podijeljeno ukupno 300 setova kanti: 300 kanti za odlaganje papira i kartona, 300 kanti za odlaganje miješanog komunalnog otpada, 300 kompostera i 3 velika kontejnera.

Molimo korisnike u MZ Radovlje čija se domaćinstva nalaze uz pojas glavne putne saobraćajnice, da pripreme validan identifikacioni dokument (ličnu kartu), jer će se na licu mjesta potpisivati Ugovor o pružanju komunalnih usluga.

Svaki korisnik koji potpiše navedeni Ugovor odmah će moći preuzeti besplatni set kanti za odlaganje komunalnog otpada, a u setu se nalaze:

ŽUTA KANTA – za odlaganje papira i kartona,

CRNA KANTA – za odlaganje miješanog komunalnog otpada i

JEDAN KOMPOSTER.

Visoko.co.ba/JKP Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.