NaslovnicaBiHPočinje obuka...

Počinje obuka iz oblasti kriminalističke tehnike i kontradiverzione zaštite u organizaciji Policijske akademije Federalnog MUP-a

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas Policijsku akademiju Federalnog MUP-a gdje je razgovarao sa v.d. direktora Nusretom Beširevićem o organiziranju specijalističkih obuka iz različitih oblasti, a posebno o organizaciji obuka za kriminalističkog tehničara i kontradiverzionu zaštitu (KDZ-a).

Cilj ovih obuka je usvajanje svih potrebnih znanja i vještina za što kvalitetnije obavljanje vrlo odgovornih i zahtjevnih zadaća kriminalističkih tehničara te osposobljavanje policijskih službenika za efikasno i stručno funkcionisanje u timu za KDZ-e preglede i osiguranje po svim aspektima u okviru Planova za osiguranje raznih manifestacija, posjete VIP ličnosti i preglede trasa kretanja i dr.
Polaznici će svoje stečeno znanje i iskustvo moći pokazati u daljnjem radu kriminalističke tehnike te uspješnom otkrivanju krivičnih djela i njihovih počinitelja, ali i jačanju kapaciteta rada policije.

V.d. direktora Beširević informisao je ministra Isaka i o aktivnostima koje se poduzimaju u sklopu osnovne policijske obuke čija realizacija je u toku.

Na sastanku je razgovarano i o unapređenju rada Policijske akademije Federalnog MUP-a, inovacijama koje bi poboljšale kvalitet obuka i unaprijedile kompetencije budućih policijskih službenika.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.