NaslovnicaZDKPočetak prakt...

Početak praktičnog dijela obuke za 107 kadeta u Upravi policije MUP-a ZDK

Nakon završene teoretske obuke koja je organizovana u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dana 27.06.2022.godine u prostorijama Centra za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralne arhive Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, upriličen je prijem i smotra 107 polaznika I nivoa osnovne policijske obuke za čin “Policajac”.

Ovim povodom prisutnim polaznicima, ispred Uprave policije MUP-a ZDK, u ime policijskog komesara Rusmira Šišića, obratio se načelnik Sektora uniformisane policije Vahidin Topalović. Tom prilikom, kadetima  je iskazao dobrodošlicu u Upravu policije MUP-a ZDK nakon čega ih je upoznao sa ciljevima i izazovima sa kojima će se susretati prilikom obavljanja praktične obuke kao i očekivanjima koje je Uprava policije postavila u pogledu ostvarivanja profesionalnih ambicija te obavljanja časnog policijskog poziva.

Također, iskazana je potreba da odnos kadeta prema mentorima i svim drugim policijskim službenicima bude sa punim poštovanjem, strogo profesionalan i kolegijalan te da svoje svakodnevne obaveze ispunjavaju odmah i bez odlaganja.

Uprava policije MUP-a ZDK je odredila 35 mentora praktične obuke, koji će organizovati izvođenje praktične obuke za polaznike koji su raspoređeni po policijskim stanicama na području Zeničko-dobojskog kantona.

Kroz praktičnu fazu obuke, koja se odvija u skladu sa sačinjenim nastavnim planom i programom, polaznici će usvojiti osnovna znanja i vještine koje se odnose na izvršavanje službenih poslova i zadataka.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.