Počeo Europski džudo kup za seniore Sarajevo 2022., Larisa Cerić predvodi reprezentaciju BiH

Borbama u konkunreciji muškaraca do 60 i 66 kilograma počeo je Evropski džudo kup za seniore Sarajevo 2022, dvodnevno takmičenje koje se održava u dvorani Arena Hills na Ilidži.

Na turniru kojeg već tradiocionalno s mnogo uspjeha, uz brojne druge, organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine nastupit će 237 takmičara (150 muškaraca i 87 žena) iz 27 zemalja sa četiri kontinenta.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvodit će naša najbolja džudistkinja Larisa Cerić, a osim nje boje naše zemlje u ženskoj konkurenciji branit će Narin Handan (-48 kg), Mila Petrović (-52 kg), Anđela Samardžiž (-57 kg), Tamara Đukić (-57 kg) i Marija Šukić (-78 kg).

Muški dio tima uz Tonija Miletića, koji je se na posljednjem Sarajevo Openu održanom u februaru ove godine okitio bronzanom medaljom, čine Ahmed Mulalić (-60 kg), Ali Handan (-60 kg), Domagoj Pusić (-73 kg), Darko Topalović (-73 kg), Petar Škrba (-73 kg), Vuka Divljan (-73 kg), Mustafa Hebib (-81 kg), Srđan Ajvaz (-90 kg) i Vasilije Vujičić (+100 kg).

Izvlačenje takmičarskih parova održano je u petak navečer pod nadzorom Branislava Crnogorca, člana Sportske komisije EJU-a i predsjednika JS BiH.

Prvog dana Evropskog Judo kupa na tatami će izaći džudistkinje u konkurenciji do -48, -52, -57 i -63 kg, te džudisti u kategorijama -60, -66 i -73 kg.

Prvi dan takmičenja počeo je u 9 sati, dok je svečano otvaranje na programu od 16 sati. Finalni blok i borbe za medalje, koji će oba dana u direktno prenositi TV SA, na programu su nakon svečanog otvaranja.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.