NaslovnicaZDKPrivredaPočelo region...

Počelo regionalno okupljanje proizvodnje u Tešnju

Jutros je u Tešnju otvorena konferencija – PIT Adria Summit 2022. Kompanija Targer je organizovala najveće regionalno okupljanje predstavnika proizvodnje, industrije i tehnologije na PIT Adria Summitu. Konferenciju su otvorili načelnik općine Tešanj Suad Huskić, direktor TRA – Tešanjska Razvojna Agencija Edin Ibrahimović, predsjednik Privredne komore FBiH – Mirsad Jašarpašić i direktor Targer-a Tarik Kadrispahić.

PIT Adria Summit je okupio vodeće kompanije i stručnjake, od Njemačke, Slovenije Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Preko 200 učesnika iz 80 kompanija tokom dva dana ima priliku za učenje, razmjenu iskustava, novih saznanja i poznanstava. Osim stručnih izlaganja i expertskih panela, učesnike očekuje puno pozitivne energije, proaktivnosti, networkinga i poklona iznenađenja kao i svečana večera sa zabavnim programom.
Teme u fokusu Summit-a su ljudi i procesi, kako zaustaviti egzodus radnika, šta kompanije mogu učiniti da zadrže najbolje zaposlenike, kako procesi digitalizacije i automatizacije unapređuju produktivnost i konkurentnost, kako ovi procesi doprinose u ostvarivanju boljih radnih uvjeta u pogonima i mnoge druge.

U panelima i izlaganjima na ove teme učestvuju ključni privrednici iz regiona i kompanije koje nose ove procese više od 30 godina.

Konferencija obrađuje teme koje su neraskidivo vezane za aktuelni momenat proizvodnje, kao npr. poduzetništvo, inovativnost, organizacija, Lean i efikasnost, SCM – Suplly Chain Management, održavanje, kvalitet.

Brojni predavači, panelisti, sponzori i učesnici iz svih zemalja regije će svojim prisustvom potvrditi da je Adria regija bila i biće i dalje izvrsna proizvodna lokacija pogodna za investiranje i razvoj. Jer ova regija ima ljude, tradiciju, znanje, energiju i resurse neophodne za ubrzan razvoj privrede.

Ono što je upitno, jeste sistem i organizacija ovih resursa, i zato je summit tu, da donese rješenja i ideje koja će pomenute resurse još bolje ustrojiti s ciljem inovativnijeg i produktivnijeg poslovanja.

Pored gostiju i eksperata iz zemalja Adria regije, tu su ovaj put i predavači i gosti iz drugih zemalja. Key note govornik će biti profesor Christoph Roser, ekspert za Lean i proizvodni menadžment. Čovjek koji je znanje sticao u kompanijama poput Toyota, McKinsey ili Bosch, a trenutno je jedan od najznačajnih autora tekstova na temu organizacija proizvodnje preko svog web portala allaboutlean.com.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.