NaslovnicaLokalne TemePočelo asfalt...

Počelo asfaltiranje dionice puta Šošnje – Dolovi

Nakon što je prije dvadesetak dana potpisan ugovor o sanaciji i asfaltiranju puta Šošnje – Dolovi, danas (srijeda, 18.august) su počeli i radovi na asfaltiranju ove jako značajne dionice za stanovnike ovog dijela visočke općine.  Vrijednost radova na ovoj dionici, koja je dužine preko 1.000 metara, iznosi 126.802,32 KM, a pored asfaltiranja puta bit će sanirane i udarne rupe na putu koji od Podvinaca vodi prema Šošnjama i Dolovima.

Za svega dvadesatak dana od potpisivanja ugovora, urađene su sve pripreme, tako da se danas pristupilo i samom asfaltiranju ove dionice, koja će asfaltnim putem u ovom dijelu visočke općine spojiti Visoko i Kakanj.

Asfaltiranje dionice puta od preko 1.000 metara, kao i sanaciju udarnih rupa realizuje Grad Visoko uz sufinansiranje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.