Počeli radovi i na rekonstrukciji puta u naselju Gračanica / Gradska uprava nastavlja sa kapitalnim ulaganjima za 2021.

Grad Visoko je proveo postupak  javne nabavke za radove na rekonstrukciji puta u naselju Gračanica.
Kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova izabran je “ADO – TRANS” d.o.o. Visoko, dok će stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljati  firma „PERSPEKTIVA-inženjering” d.o.o. Visoko. Sredstva su obezbjeđena Budžetom Grada Visoko za 2021. godinu iz Programa kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu.
U okviru ugovorenih radova izvršiti će se iskop postojeće kolovozne konstrukcije u dužini cca 130 m, valjanje podtla, izrada nosivog sloja od tamponskog materijala sa razastiranjem i valjanjem.
 U sklopu odvodnje trupa puta će biti urađena izrada uličnih slivnika sa rešetkom, kao i linijska rešetka sa betoniranjem ab kanala za prihvat i odvodnju oborinske vode. Uraditi će se nivelisanje postojećih poklopaca šahtova, slivnika i vodovodnih kapa na nivo novoprojektovanog asfalta.
Uraditi će se pješačka staza oivičena betonskim ivičnjacima 18/24 cm i asfaltirana asfaltom BNHS 16, u sloju debljine 5 cm.
Na kraju će uslijediti asfaltiranje puta asfaltom BNHS 16 debljine 8 cm, a koji će imati dvije saobraćajne  trake širine 2,75 m.
Izvođenje svih radova  prema propisanim zakonskim regulativama i tehničkim uslovima za građenje.
Rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.
Press Gradska uprava Visoko / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.