Lokalne TemePočeli "Dani bosanske kulture" u Medresi "Osman-ef. Redžović"

Počeli “Dani bosanske kulture” u Medresi “Osman-ef. Redžović”

U ponedjeljak, 20.11.2023. godine, promocijom bosanske kuhinje, započeli su “Dani bosanske kulture”, manifestacija kojom Medresa obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine. U okviru programa, a poslije obraćanja direktora Medrese dodijeljene su i nagrade učenicama prvih razreda koje su napisale lijepe tekstove o Srebrenici nakon posjete u oktobru mjesecu.

“Da bi nam dodatno uljepšali ovaj dan učenice i učenici su pjevali sevdalinke i recitovali pjesme na nekoliko jezika. Nakon toga su svi imali priliku degustirati jela koja su za ovu priliku pripremile naše učenice sa svojim majkama i nanama, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Također, zahvaljujemo se i profesoricama Selvedini, Amini i Amelini koje su organizirale i koordinirale ovu aktivnost kao i prethodne godine”, poruka je iz Medrese.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE