SportDržavni TimPočele pripreme ženske reprezentacije BiH, izbornik Pavlović najavio podmlađivanje tima

Počele pripreme ženske reprezentacije BiH, izbornik Pavlović najavio podmlađivanje tima

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na pripremama u Sarajevu. Tim povodom danas je održana press-konferencija u Košarkaškom savezu BiH gdje su se prisutnima obratili predsjednik Upravnog odbora KSBiH Dalibor Miloš, selektor Miloš Pavlović, tim menadžer Razija Mujanović i kapitenka reprezentacije Milica Deura.

Dalibor Miloš u obraćanju predstavnicima medija je istakao:

“Tražili smo trenera, selektora, prvenstveno čovjeka koji ima znanje, autoritet, pogotovo u radu s mlađim igračicama i koji je spreman taj potencijal mladih košarkašica iskoristiti u seniorskom timu. Tražili smo selektora koji sebe vidi da kroz određeni period može doći do uspjeha koje smo imali zadnjih godina. Filtriranjem, koje je posebno vodila i direktorica Razija, naš izbor je selektor Pavlović s kojim smo brzo vidjeli da isto razmišljamo i da imamo iste principe, vrijednosti i kvalitete. Drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti i potpisati saradnju”, konstatovao je predsjednik UO KSBiH.

Selektor Pavlović ovom prilikom je istakao:

“Još jednom bih se zahvalio na ukazanoj prilici i povjerenju. Očekuje nas žestoko podmlađivanje. Bilo je nekih otkaza, neplaniranih. Ali, iskoristili smo priliku da okupimo mlađe igračice koje su u ovom trenutku mogle da se odazovu na pripreme. S tim u vezi, moja želja je da već od danas krenemo sa postavljanjem sistema i kroz razgovor sa igračicama gradimo novi početak i, da uz pomoć nekih starijih igračica, pokušamo da za godinu ili dvije ponovo igramo velika takmičenja.

Zatim je riječ uzela Razija Mujanović:

“Tu su većinom mlađe igračice i selektor će praviti svoju viziju tima. Dobar dio igračica nije se odazvao zbog kašnjenja našeg zakazivanja ovog termina priprema. Sigurno će se u narednom periodu odazvati kad ih selektor bude pozvao. Kvalifikacije su tek u novembru, ali moramo krenuti, korak po korak, bez velikog pritiska stvarati dobru ekipu za budućnost“, kazala je Mujanović.

Kapitenka reprezentacije Milica Deura je dodala:

“Meni je obaveza i čast biti tu. Tu su sad mlade djevojke koje treba da se pokažu i dokažu, ali i njima treba da bude čast što su ovdje. Krećemo ispočetka. Imat ćemo sedmodnevne pripreme na kojim ćemo dobro raditi i postaviti temelje za budućnost“, kazala je Deura.

Za ove pripreme pozivi su upućeni Milici Deuri, Sanji Radulović, Elmi Feukić, Lejli Omerbašić, Amni Isaković, Ajli Selimović, Almedini Ahmić, Danijeli Mitrović, Azri Nikšić, Ani Leko, Jani Guski, Ajli Hidić, Dragani Domuzin, Anđeli Šipki i Mariji Kešeljević.

Basket.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE