Počele pripreme NK Bosna Visoko za novu sezonu

Prvotimci nogometnog kluba Visoko ovih dana počeli su pripreme za novu sezonu, u nadi da bi ove godine mogli ostvariti napredak, nakon katastrofalnih godina u kojem je ovaj klub od borbe za Premijer ligu došao do ispadanja u Drugu ligu Federacije BiH.

Ipak, za ovu sezonu, barem kada je riječ o pripremama najavljene su dobre stvari za ljubitelje nogometa u Visokom, pa će tako na stadion u Lukama stići neke premijerligaške ekipe.

Tačnije, prvi će Bosni u goste doći aktuelni prvak BiH Sarajevo, meč će biti odigran 5. jula. Tri dana kasnije u Visokom će gostovati Mladost iz Doboja kod Kaknja, a zatim će 14. jula Željezničar odmjeriti snage sa Bosnom.

Ekipa Stupčanice u Visoko stiže 18. jula, a ciklus prijateljskih susreta Bosna zaključuje susretom protiv Veleža 21. jula.

Inače, prije prekida sezone zbog pandemije koronavirusa u Drugoj ligi Federacije BiH NK Bosna zauzimala je peto mjesto, sa sedam pobjeda, te po četiri izgubljene utakmice i remija u 15 odigranih susreta. Ukupno su imali 25 bodova, jedanaest manje od prvoplasiranje ekipe NK Vis Simm – Bau.

U nastavku i kroz video pogledajte kako je izgledao prvi dan priprema NK Bosna Visoko za novu sezonu

Visoko.co.ba