Počela zimska čarolija Ponijera, danas dnevno i noćno skijanje

Protekle noći u Ski-centru Ponijeri zabilježeno je prisustvo velikog broja građana Kaknja kao i gostiju iz susjednih gradova. O tome svjedoče i fotosi na kojima se vidi red skijaša koji čekaju na uslugu ski-lifta kako bi osjetili čari noćnog skijanja na hiljadumetarskoj ski-stazi.
Danas (9.januar) će ski-lift biti u funkciji od 10:00 do 16:00 h (dnevno) i od 18:00 do 21:00 (noćno skijanje). Danas u 10.00 sati zvanično počinje i škola skijanja na Ponijerima.
Plan je da ski-lift radi svakog dana sve dok ima snijega. Dnevno skijanje će biti organizovano svakog dana, dok će noćno skijanje biti organizovano srijedom, petkom, subotom i nedjeljom.  

Dnevna karta za ski-lift košta 15 KM, poludnevna 10 KM, dok karta za noćno skijanje košta 10 KM.
“O ski-centru Ponijeri brigu vodi Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj čiji rad finansira Općina Kakanj. Nakon osvjetljenja ski-staze, izgradnje staze za sankanje koja se nalazi uz ski-stazu i nakon kupovine ugostiteljskog objekta, pred nama je još puno posla kako bismo Ponijere učinili što više ugodnijim za boravak i građana Kaknja i naših gostiju”, rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.
Svakog vikenda Općina Kakanj obezbjeđuje i besplatan prevoz autobusima iz Kaknja do Ponijera i nazad. Polazak je u 9.00 sati, a povratak u 16.00 h.

Press Općine Kakanj