Počela poduzetnička obuka za učesnice programa podrške poduzetništvu

U sklopu projekta „Visoko – Brend poduzetništva“ koji implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko počeo je Prvi modul poduzetničke obuke za učesnice Programa podrške poduzetništvu.  Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ provodi se u okviru projekta „COVID-19 Investment Response“ – EU4Business Recovery, koga finansira Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a provode ILO, GIZ i UNDP.  Cilj obuke je da učesnice Programa usvoje znanja i vještine koje će im pomoći da razviju svoje poslovne ideje, te započnu i održe svoj biznis.

„Po završetku obuke i pripreme poslovnih planova učesnice će ih prezentirati komisiji, te nakon odluke komisije najbolje ocijenjene poslovne ideje imaće mogućnost za finansijsku podršku, kao i mentorsku podršku nakon registracije. Također, u narednom periodu biće objavljena još dva Javna poziva za učešće u Programu podrške poduzetništvu, čija će ciljna grupa biti nezaposlena lica sa područja grada Visoko.“ – izjavila je Tamara Bjelić, menadžerica projekta „Visoko – Brend poduzetništva“.

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis.

Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.

Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.