BiHCrna HronikaPo nalogu Tužilaštva BiH i OJT Prijedor uhapšeno pet osoba osumnjičenih za...

Po nalogu Tužilaštva BiH i OJT Prijedor uhapšeno pet osoba osumnjičenih za izborne nezakonitosti

Zbog povezanosti sa izbornim nezakonitostima u izbornoj jedinici Bosanski Novi, pet osumnjičenih osoba je lišeno slobode po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Okružnog javnog tužilaštva (OJT) Prijedor, potvrđeno je Feni u državnom Tužilaštvu.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiocem OJT Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao je naredbu MUP-u RS za lišenje slobode pet osumnjičenih osoba, koje su identifikovane kao povezane sa nezakonitostima u vezi izborne procedure, odnosno donošenjem velike količine popunjenih izbornih listića, na biračko mjesto.

– S obzirom na to da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor – navode iz državnog Tužilaštva.

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predane Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Iz Tužilaštva nadalje navode kako će u koordinaciji sa Centralnom izbornom komisijom BiH biti dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na spomenutom biralištu izborni proces relizovao na zakonit način.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE