Lokalne TemePo kojem osnovu je imenovan Upravni odbor JU Zavičajni muzej Visoko i...

Po kojem osnovu je imenovan Upravni odbor JU Zavičajni muzej Visoko i da li je legalan?

Nakon što smo došli do informacije da je poslije imenovanja Mubere Pulo na mjesto v.d. JU Zavičajni muzej Visoko, a na njeno mjesto u UO Ustanove imenovan uposlenik iste Nermin Keso, koji nije sudjelovao, niti je rangiran u procesu provođenja Javnog oglasa za imenovanje upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova općine Visoko, kontaktirali smo ovu visočku ustanovu da nam objasne po kojem osnovu je došlo do ovoga imenovanja, a njihov odgovor vam prenosimo:

“Nermin Keso je imenovan za člana UO iz reda zaposlenih 18.10.2019. godine Rješenjem gradonačelnice Visoko o konačnom imenovanju člana Upravnog odbora Javne ustanove „Zavičajni muzej“ Visoko broj: 01/2-02-1189/19.”

Također, kako su za portal Visoko.co.ba kazali, UO JU „Zavičajni muzej“ Visoko je 25.02.2019. godine donio Odluku o cijenama usluga i proizvoda pa se shodno tome vrši naplata ulaznica u Muzeju.

Stav menadžmenta Muzeja je da se ulaznice djeci sa područja grada Visoko tačnije za školske posjete ne naplaćuje, ali za ostale posjetitelje i turiste primjenjuje se cjenovnik iz gore navedene Odluke. Zbog pandemije Covid-19 posjeta tokom 2020. godine je smanjena na minimum.

“Međutim to nije uticalo na naš rad te smo samo na drugačiji način vršili promocije odnosno projekti su se prezentovali putem facebooka i Web stranice Muzeja, a što nam je bio veliki izazov i iskustvo. Potvrda da smo uradili dobar posao tokom ovih teških vremena jeste odobravanje i pohvale od strane naših pratioca. Na osnovu navedenog zarade po osnovu ulaznica nije bilo.”, kazali su nam.

Redakcija / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE