NaslovnicaBiHPljačka u rež...

Pljačka u režiji Telemacha

Kako Telemach, koji se krije iza svog udruženja kablovskih operatera, kreira pravni haos. Autorima ne plaća naknade, pretplatnicima zatamnjuje sadržaje.

Nezakonito i antiautorsko djelovanje regulator toleriše, a sukob dva udruženja u filmskoj branši iskorišten da novac ostaje na računu Telemacha.

Ne plaća autore, ne plaća PDV, diktira vlastita pravila koja nerijetko slijede i ostali kablovski operateri. Telemach situaciju doveo do apsurda, a izlaz vide u odlukama nepostojećeg organa kojeg tuže.

Dok gledocima zatamnjuju sadržaje, za Federalnu televiziju se ugasili, muk na upit Mreže: Zašto ne plaćaju naknade za autorska prava.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.